I Svendborg på Brogade 13, ligger der en lille restaurant, der har haft en stor indflydelse på min evne til at opleve mad. Første gang jeg kom der, fik jeg en vækkelse, som blev definerende for min forståelse af – og evne til at nyde mad.

Jeg kan ikke huske, hvad jeg spiste den første gang – men der er et helt tydeligt før og efter. Før var mad noget jeg spiste for at blive mæt og ind imellem glad. Efter blev mad en stemning og en følelse, som ramte meget mere end bare maven. Det rammer hele kroppen – og hjernen med.

Brogade 13 har huset indtil flere legendariske køkkenchefer og restaurationer – og gennem et par ejerskift er køkkenet nu landet i hænderne på Marinus Buch Kristensen.

Det du skal høre i dag er en vild historie om vejen fra årstidernes stille gang på Ærø over buldrende opgør i Marseille til køkkenet i Brogade 13, som i dag er hans idé om hvordan mad og servering skal være – nu under navnet Garniture.

Vi mødtes en stille formiddag på restauranten, men den franske kok var i gang med forberedelserne og fuglene havde travlt i gårdhaven så der er lidt ekstra lyd på denne udgave af Mandehulen – men det giver jo altsammen stemning.

Velkommen til fortælling, der er en dannelsesroman værdig. Velkommen til Marinus Buch Kristensens fortælling om rejsen ud for at finde hjem

Comments have been closed.
Patrick Bay Damsted © 2016